Marokkó Afrika kapuja. Az ország hatalmas fejlődésen megy keresztül, robbanásszerű modernizáció várható minden területen a következő évtizedekben. Aki Marokkóban megveti a lábát, az első és egyben legfontosabb lépést megteszi Afrika, a világ legdinamikusabban fejlődő, legnagyobb befektetési hozamokat ígérő kontinense felé. Magyarország Rabati Nagykövetsége akkreditált egyben Mauritániába is.

 

Marokkó gazdasági fejlesztésének fókuszában az élet minden területére kiterjedő zöld átalakulás áll. A zöldenergia-fejlesztés (vízenergia, napenergia, szélenergia), valamint a fenntartható mezőgazdaság megteremtése állami stratégiai prioritást élveznek. A tudástranszfer igénye naponta megtapasztalható, Marokkó a lehetőségek bölcsője a magyar gazdaság számára. A régióban kiemelkedő potenciál mutatkozik a magyar innovatív megoldásokkal, technológiákkal és termékekkel megjelenő cégek számára.

 

Magyarország külgazdasági attaséja, Joszkin János huszonötéves kereskedelmi tapasztalattal áll a magyar cégek rendelkezésére marokkói terjeszkedésük, sikeres üzletmenetük segítése érdekében.

 

Rabati külgazdasági attasénk elérhetőség: Janos.Joszkin@mfa.gov.hu