Marokkó Afrika kapuja. Az ország hatalmas fejlődésen megy keresztül, robbanásszerű modernizáció várható minden területen a következő évtizedekben. Aki Marokkóban megveti a lábát, az első és egyben legfontosabb lépést megteszi Afrika, a világ legdinamikusabban fejlődő, legnagyobb befektetési hozamokat ígérő kontinense felé. Magyarország Rabati Nagykövetsége akkreditált egyben Szenegál és Mauritánia országaiba is.

 

Marokkó gazdasági fejlesztésének fókuszában az élet minden területére kiterjedő zöld átalakulás áll. A zöldenergia-fejlesztés (vízenergia, napenergia, szélenergia), valamint a fenntartható mezőgazdaság megteremtése állami stratégiai prioritást élveznek. A tudástranszfer igénye naponta megtapasztalható, Marokkó a lehetőségek bölcsője a magyar gazdaság számára. A régióban kiemelkedő potenciál mutatkozik a magyar innovatív megoldásokkal, technológiákkal és termékekkel megjelenő cégek számára.

 

Magyarország külgazdasági attaséja, Kolozs András tízéves üzleti tapasztalattal áll a magyar cégek rendelkezésére marokkói terjeszkedésük, sikeres üzletmenetük segítése érdekében.

 

Rabati külgazdasági attasénk elérhetőség: AKolozs@mfa.gov.hu