SÜRGŐS, AZONNALI INTÉZKEDÉST IGÉNYLŐ ÜGYEKBEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK AZ ALÁBBI ÜGYELETI TELEFONSZÁMOT HÍVHATJÁK:

+212 669 869 734

Konzulátusunkon az alábbi ügyek intézésére van lehetőség:

 

Ügyfélfogadás és díjfizetés

Az ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján történik.

Az alábbi email címen tudnak online időpontot kérni:

consulate.rba@mfa.gov.hu  

Konzulátusunk kedden és csütörtökön 9 órától 12 óráig tart nyitva. 

Az elkészült okmányok, iratok átvételéhez nem szükséges időpontot foglalni, fenti nyitvatartási időben személyesen adjuk át. Amennyiben személyes átvételre nincs lehetőség, abban az esetben hitelesített meghatalmazás útján vehetők át az elkészült okmányok, iratok.


2019. január 1-jétől a konzuli díjak csak és kizárólag bankkártyával fizethetők a nagykövetség konzuli irodájában. Csak olyan bankkártyát áll módunkban elfogadni, amely Marokkó területén alkalmas bankkártyás fizetésre. A konzuli díjak ezen időponttól kezdve marokkói dirhamban kerülnek meghatározásra és levonásra. Készpénzt ettől az időponttól kezdve semmilyen kivétellel nem tudunk elfogadni.

Egyúttal arra is felhívjuk a figyelmet, hogy az ügyintézés során amennyiben a konzuli díj nem kerül kiegyenlítésre a kérelem benyújtásakor - ideértve többek között az útlevél, hitelesítés, konzuli tanúsítvány díját és a vízumdíjakat is -, akkor az nem lesz befogadható, ezért az ügyfélnek új időpontot kell kérnie. Ilyen esetben nem áll módunkban soron kívül új időpontot biztosítani, az időpontok a szabad helyek függvényében kerülnek kiosztásra. Az ebből fakadó következmények a tervezett utazás időpontjára is hatással is lehetnek, amelyért nagykövetségünk nem vállal felelősséget.