Kedves Látogató!

Honlapunkon olyan alapvető információkat kívánunk megjeleníteni, amelyek révén teljesebb ismeretekre tehetnek szert a régióval együttműködni szándékozó magyar állampolgárok, vállalkozók, illetve mindazok a marokkói állampolgárok, üzletemberek, diákok, akik érdeklődnek magyarországi gazdasági, befektetési, turisztikai, kulturális, oktatási lehetőségek iránt.

Magyarország és a Marokkói Királyság kapcsolata a történelmi hasonlóságra, a barátságra és az egyetemes értékekre, a szabadságra, a demokráciára és emberi jogokra épül.

A két ország között dinamikusan fejlődő gazdasági kapcsolatok egyre szorosabbá fűzik az eddigi is kiváló kétoldalú köteléket. Marokkó Magyarország harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere az afrikai kontinensen. Kiemelkedőek a kulturális, az akadémiai és a tudományos együttműködések, amelyek alapvető motorjai az együttműködésnek. Munkám során ezeket a területeket tovább erősítem a kétoldalú kapcsolatokban, hogy szilárd alapokról további kimagasló eredményeket realizáljunk.

Híve vagyok a folyamatos dialógusnak, így minden alkalmat megragadok a megbeszélések és a tárgyalások során, hogy előtérbe helyezzem a kölcsönös érdekeket marokkói barátainkkal.

Magyarország egy demokratikus, szabad és független ország. Hasonlóan Marokkóhoz biztonságos és gazdasági szempontból kiemelkedő lehetőségekkel bír.

Meggyőződésem, hogy Afrika és azon belül Marokkó a jövő gazdasági központja lesz. Ezért nagy örömmel állok a marokkói gazdasági partnerek elé, hogy bemutassam számukra a két ország kölcsönös és 

együttes gazdasági versenyképességét. Hiszem, hogy a turizmus a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok motorja, ezért prioritásként kezelem annak fejlesztését.

Marokkóban a magyarság viszonylag kis létszámmal, de aktívan van jelen. Felbecsülhetetlen érték a magyar nemzedékek összetartása, így mindent elkövetek, hogy ez a kicsi, de értékes magyar közösség tovább erősítse a két ország közötti szoros köteléket. Bízom a magyar-marokkói közösség erejében és a közös célok megvalósításában.

Ebben a szellemben és elhivatottsággal látom el Magyarország képviseletét a Marokkói Királyságban.

 

Tromler Miklós

nagykövet