Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Marokkói hatóságok döntését követően lehetővé vált a konzuli ügyfélszolgálat újraindítása. Ugyanakkor az újraindítás csak az egészségügyi előírások szigorú betartásával történhet, amelyek időlegesen csökkenteni fogják a konzulátus kapacitását. Az ügyfélfogadás során az alábbi intézkedések kerülnek alkalmazásra, annak érdekében, hogy a fertőzések kockázatát csökkentsük:

  • Kötelező a maszk viselése;
  • Kötelező kézfertőtlenítés a belépés előtt;
  • Egyszerre csak egy ügyfél (vagy egy család) tartózkodhat a konzulátus területén belül;

Az ügyfélfogadás ideje változatlan, kedden és csütörtökön 9-12 óra között.

Az első ügyfélfogadási nap 2020. július 2-a lesz, az ügyfeleknek kötelező előzetesen időpontot kérni, kivéve azokat, akik a korábban benyújtott ügyeikkel kapcsolatos iratokat veszik át.

Az időpontkérés menete:

  • Minden konzuli ügy a vízumkérelmen kívül (útlevél, személyi igazolvány, anyakönyvezés, hitelesítése és egyéb ügyek)

Az időpontkérés a szokásos módon e-mailen történik, azonban felhívjuk a figyelmet, hogy egyes ügytípusok esetében még korlátozások állhatnak fenn. Időpontfoglalás vagy kérdés esetén kérjük erre a címre írjanak: consulate.rba@mfa.gov.hu 

  • Schengeni vízumkérelem (90 napot meg nem haladó tartózkodás, „C” vízum)

Schengeni vízumkérelem egyelőre nem nyújtható be, ennek megfelelően időpont nem foglalható.

  • Tartózkodási engedély átvételére jogosító vízumok (90 napot meghaladó tartózkodás, „D” vízum).

Az időpontfoglalás a szokásos módon történik az időpontfoglaló rendszeren keresztül (https://konzinfobooking.mfa.gov.hu/home), amely legkésőbb 2020. június 29-én megnyitásra kerül.

Információ Stipendium Hungaricum diákok részére:

Amennyiben már megvan a döntést és nincs a rendszerben szabad időpont 2020. július 31-ig, kérjük írjanak nekünk erre az e-mail címre: consulate.rba@mfa.gov.hu

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS:

A COVID-19 világjárvány miatt továbbra is korlátozva van a Magyarországra történő belépés. A részletes szabályok, amelyek a későbbiekben változhatnak, itt olvashatóak:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-covid-19-jarvany-miatti-magyarorszagra-torteno-belepesi-korlatozasokrol

  • Meglévő döntések, dokumentumok átvétele

Meghozott döntésekben a dokumentumok az ügyfélfogadási időben időpontkérés nélkül átvehetők, azonban az egészségügyi intézkedések miatt hosszabb várakozási idővel kell számolni.