SÜRGŐS, AZONNALI INTÉZKEDÉST IGÉNYLŐ ÜGYEKBEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MUNKAIDŐBEN (H-CS 8.30-16.30, P 8.30-14.00) A NAGYKÖVETSÉG TELEFONSZÁMÁT (+212 5 3775 1056 és +212 5 3768 0156), MUNKAIDŐN KÍVÜL PEDIG A KONZULI TÁJÉKOZTATÁSI ÉS ÜGYELETI KÖZPONT SZÁMÁT (+36 80 36 80 36) HÍVHATJÁK. További információ ide kattintva.

Konzulátusunkon az alábbi ügyek intézésére van lehetőség:

 

ÜGYFÉLFOGADÁS ÉS DÍJFIZETÉS

Az ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján történik.

Az alábbi ügytípusok esetén tud online időpontot foglalni rendszerünkön:

  • Házasság hazai anyakönvezése
  • Aláírás, fordítás hitelesítése
  • Konzuli igazolás igénylése
  • Útlevél igénylése
  • Vízumkérelem 

Online foglalás itt: konzinfoidopont.mfa.gov.hu

Amennyiben nem vízumkérelem ügyet kíván intézni és nem talál megfelelő szabad időpontot a rendszerben, akkor kérjük az alábbi címre írjon:

consulate.rba@mfa.gov.hu  (szintén erre a címre várjuk levelét ha egyéb ügyet szeretene intézni vagy további kérdése van).

Konzulátusunk kedden és csütörtökön 9 órától 12 óráig tart nyitva. 

Az elkészült okmányok, iratok átvételéhez nem szükséges időpontot foglalni, fenti nyitvatartási időben személyesen adjuk át. Amennyiben személyes átvételre nincs lehetőség, abban az esetben hitelesített meghatalmazás útján vehetők át az elkészült okmányok, iratok.


A konzuli díjak csak és kizárólag bankkártyával fizethetők a nagykövetség konzuli hivatalában. Csak olyan bankkártyát áll módunkban elfogadni, amely Marokkó területén alkalmas bankkártyás fizetésre. A konzuli díjak marokkói dirhamban ( MAD) kerülnek meghatározásra és levonásra. Készpénzt  semmilyen kivétellel nem fogadunk el.

Egyúttal arra is felhívjuk a figyelmet, hogy az ügyintézés során amennyiben a konzuli díj nem kerül kiegyenlítésre a kérelem benyújtásakor - ideértve többek között az útlevél, hitelesítés, konzuli tanúsítvány díját és a vízumdíjakat is -, akkor az nem befogadható, új időpontot szükséges kérelmezni az ügyintézéshez. Ez esetben nem áll módunkban soron kívül új időpontot biztosítani, az időpontok a szabad helyek függvényében kerülnek kiosztásra. Az ebből fakadó következmények a tervezett utazás időpontjára is hatással is lehetnek, amelyért nagykövetségünk nem vállal felelősséget.